Catalog.hr

Petak, 29. 09. 2023. Online 303 korisnika
Država

Slavljenički koncert THE MESSENGERS u Komediji!

 

 

 

U petak,11.studenog 2022. u 20 sati gospel sastav The Messengers u Komediji će bilježiti 20 godina postojanja
 
 
Na velikom slavljeničkom koncertu uz same Messengerse kao gosti nastupit će i Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Adalbert Turner Juci, Tomislav Goluban te band Kazališta Komedija – Alan Dović, Berislav Arlavi, Martin Petračić, Berislav Antica i Ivan Lukšić.
 
 
Vokalni sastav The Messengers osnovan je 11. studenog 2002. godine u Zagrebu i od tada djeluje pod umjetničkim vodstvom Matije Škvorca.
 
Sastav već dvadeset godina okuplja zaljubljenike u duhovnu glazbu i a capella pjevanje, a uz gospel i negro spiritual glazbu, u posljednje vrijeme repertoaru dodaje i neke jazz i pop standarde, izvodeći ih i dalje na svoj specifičan i prepoznatljiv način.
 
 
Messengersi, u prijevodu Glasnici, nositelji su radosne vijesti. To poručuju i svojim sloganom „Bringing you the good news“, jer su dobra vijest i dobra atmosfera koju prenose nešto što ih prati kroz sve godine pjesme i nastupa.
 
 
Sastav bilježi brojne nastupe u hrvatskoj metropoli, ali i diljem Hrvatske te u inozemstvu. Među zapaženije nastupe Messengersa svakako spada nastup na Uskrs festu 2008., u suradnji s grupom Laudantes iz Šibenika, kada osvajaju nagradu publike. Treba spomenuti i nastup na Tonka festu 2009., kada osvajaju drugu nagradu žirija, a tu je i nastup na hodočašću u talijanskoj Macerati, kada su The Messengers gospelom oduševili čak 55.000 okupljenih.
 
 
Messengersi su do sada objavili tri nosača zvuka u nakladi Laudata. Prvi nosač zvuka s tradicionalnim gospel i negro spiritual pjesmama pod nazivom „Good News“ objavili su 2011., 2014. album „Total Praise“ te 2018. live album po nazivom “SwINGIN’ with The Messengers“.
 
 
Godine 2016. Messengersi su sudjelovali na natjecanju zborova i vokalnih sastava „Festival glazbe Zagreb 2016.“, te osvojili prvo mjesto i Zlatnu plaketu u kategoriji slobodno višeglasje. Godine 2018. osvojili su zlato i prvo mjesto na svjetskom natjecanju u Veroni u kategoriji jazz, blues, swing i gospel.
 
Ulaznice za koncert dostupne su na blagajnama Komedije i u sustavu ulaznice.hr.
 
 
 

Pregleda: 387   Napisano: 26.10.2022. « Povratak na prethodnu stranicu

Catalog vas pita:

Najljubazniji trgovci su u