Catalog.hr

Nedjelja, 15. 07. 2018. Online 329 korisnika
Država

IWAY, Kodeks ponašanja

IWAY Kodeks usmjerava naš rad

IWAY Kodeks temelji se na međunarodnim konvencijama i deklaracijama. Uključuje odredbe temeljene na Univerzalnoj deklaraciji Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima (1948.), Deklaraciji Međunarodne organizacije rada o temeljnim načelima i pravima pri radu (1998.) i Deklaraciji o okolišu i razvoju potpisanoj u Rio de Janeiru 1992.

IWAY Kodeks obuhvaća područja kao što su radni uvjeti, sprečavanje dječjeg rada, okoliš, odgovorno upravljanje šumama itd.

Mi želimo da su svi zadovoljni proizvodima koje prodajemo, zato ulažemo puno truda u odnose s našim dobavljačima. Više od 600 000 zaposlenika radi u tvrtkama koje opskrbljuju tvrtku IKEA i zato želimo biti sigurni da se sa zaposlenicima postupa pravedno.

Dobavljači su dužni upoznati svoje zaposlenike i poddobavljače sa sadržajem IWAY Kodeksa ponašanja i pobrinuti se da se u njihovim organizacijama provedu sve potrebne mjere. Zato redovito posjećujemo svoje dobavljače kako bismo provjerili poštuju li naš IWAY Kodeks. Oko 80 djelatnika tvrtke IKEA i neovisnih promatrača obavlja najavljene i nenajavljene provjere dobavljača i njihovih poddobavljača.

IWAY Kodeks zahtijeva:

  • Zabranu dječjeg rada
  • Zabranu prisilnog rada
  • Zabranu diskriminacije
  • Slobodu udruživanja
  • Osiguranu barem minimalnu zakonsku plaću i plaćene prekovremene sate
  • Sigurnu i zdravu radnu okolinu, prevenciju zagađenja zraka, zemlje i vode te učinkovitu potrošnju energije

Nulta tolerancija prema korupciji

IKEA djeluje proaktivno u sprečavanju korupcije i protuzakonitih aktivnosti i ne želi biti povezana s ijednim oblikom korupcije, bilo izravne ili neizravne. Naša antikorupcijska politika, Pravila i smjernice za sprečavanje korupcije, kao i naša pravila istrage, zaposlenicima daju jasne upute za postupanje u slučaju sumnje na koruptivno ponašanje, prijevaru ili neku drugu protuzakonitu radnju. Naše je stajalište jasno izneseno u pismu dobavljačima koje moraju potpisati naši dobavljači i predstavnik tvrtke IKEA.


Pregleda: 1025   Napisano: 31.07.2014. « Povratak na prethodnu stranicu

Catalog vas pita:

Najljubazniji trgovci su u